Layer23 broadens the Rucphen countryside with Regio-Glasvezel fiber through Colt Data Centre Services 

Colt Data Center Services (DCS) heeft vandaag haar nieuwe samenwerking met Regio-Glasvezel aangekondigd. Regio-Glasvezel is een zakelijke serviceprovider voor organisaties en bedrijventerreinen, die glasvezelinfrastructuur ontwerpt, bouwt en exploiteert.

Na bijna 20 jaar wachten zal Breedband Buitengebied Rucphen het buitengebied – over een lengte van 120 km – voorzien van supersnelle glasvezelnetwerkverbindingen. Het gebied beslaat verschillende knooppunten, waaronder de dorpen Rucphen, Schijf, Sprundel, Sint Willebrord en Zegge, waar honderden verbindingen zullen worden gerealiseerd. De voorbereidingen voor de aanleg van het nieuwe glasvezelnetwerk zijn nu in volle gang. Hiermee wordt het mogelijk om de lokale bedrijven rond bedrijventerrein Majoppeveld-Zuid in Roosendaal te verbinden.

“Aangezien online aanwezigheid steeds belangrijker wordt, is het voor bedrijven en burgers een must om altijd online en verbonden te zijn; of het nu gaat om het managen van dataverkeer, telefonie, Cloud, back-up, VoIP of vele andere online applicaties. Er is geen continuïteit zonder connectiviteit”, zegt Fred da Graça, Senior Account Manager en mede-eigenaar van Layer23, dat het project namens Regio-Glasvezel leidt.

Da Graça vervolgt: “Breedband Buitengebied Rucphen overwoog verschillende leveranciers om het platteland te ontsluiten, maar besloot al snel om Colt Data Center Services in Roosendaal te selecteren, onder meer vanwege de toplocatie, de deskundige en snelle bijdragen van het Colt DCS-team, de mogelijkheid tot toekomstige uitbreidingen en de hoogwaardige infrastructuur van hun Tier 3-datacenter. “

“Bij Colt DCS streven we ernaar de klant voorop te stellen. Met de komst van Regio-Glasvezel in ons Roosendaal Tier 3 Data Center hopen we in de toekomst meer organisaties in de omgeving te verwelkomen, hen toegang te geven tot glasvezelnetwerken en hen te ondersteunen bij hun dagelijkse behoeften”, aldus Frederick de Sloover, Regiomanager Sales DCS, Benelux en Frankrijk.

Tot eind november zullen aannemers de bij Breedband Buitengebied Rucphen geregistreerde adressen bezoeken om de werkzaamheden te plannen. Daarna zal een definitief schema worden opgesteld. Naar verwachting zullen in maart 2019 de eerste adressen verbonden worden. Tot grote vreugde van de inwoners zal het project binnen de komende 12 maanden voltooid worden.

English version of this article.