Regio-Glasvezel sponsort sinds medio 2015 het G-Korfbalteam van de korfbalvereniging IJsselvogels uit Moordrecht. Het G-Korfbal bestaat al meer dan 15 jaar bij deze vereniging. De huidige, totale trainingsgroep bestaat uit een 17 tal spelers en speelsters, die begeleid worden door een 5-tal enthousiaste damesleden van de korfbalvereniging.

Uit de trainingsgroep is een team geformeerd en er worden met enige regelmaat wedstrijden gespeeld in poule G4 van de G-Korfbalcompetitie. Het team draait zeer verdienstelijk mee en is zojuist als 2de geëindigd in de zaalcompetitie. 

Wat is G-Korfbal?

G-Korfbal is korfbal voor mensen met een verstandelijke beperking. De verstandelijke beperking houdt in dat zij een IQ van 75 of lager hebben en vaak diagnoses hebben als Syndroom van Down, ADHD, PDD NOS of autisme. Dat betekent dat voor het aanleren van vaardigheden steeds een goede uitleg nodig is en dat er vaak geoefend moet worden. Veel herhalen is belangrijk voor G-Korfballers. Iets aanleren kost tijd, vraagt affiniteiten met de doelgroep en bepaalde kwaliteiten van het begeleidende team.

Om dit alles mogelijk te maken heeft Regio-Glasvezel een sponsorovereenkomst ondertekent met de vereniging om de vereniging voor de komende vijf jaar financieel te ondersteunen bij de initiatieven voor G-Korfbal.